Всичко за електронните услуги в България - бързо и лесно

Актуално

Електронно се заявява еднократна помощ за ученици в първи и осми клас през Системата за сигурно електронно връчване на ДАЕУ

Създадена е възможност общините да извършват проверки на решения на ТЕЛК през RegiX

Държавна агенция „Електронно управление“ създава възможност на всички общини  да извършват проверки в Единната информационна система за медицинската експертиза, в Средата за междурегистров обмен RegiX. Общинските администрации ще имат възможност да проверяват гражданите, с решения на ТЕЛК, които са заявили електронна услуга „Подаване на заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия в изборите за народни представители на 11 юли 2021 г.“, съгласно чл. 37, ал. 1 и 2 от Изборния кодекс. Справката обхваща само експертни решения на ТЕЛК, издадени в периода 2013 - 10.2020 г. 


На всички общини, ДАЕУ е предоставила достъп до RegiX по служебен път, за което са уведомени по имейл. При проблеми с достъпа до Средата за междурегистров обмен, всеки делничен ден и през почивните дни до 11 юли 2021 г. може да се свържете с Помощния контактен център на ДАЕУ на национален телефон 0700 20 341.

Публикувано от:

Ekaterina Popova

Публикувано на:

30.06.2021г.