Z6_HQ8A1O82K81F00AMLSEBSD2084
Всичко за електронните услуги в България - бързо и лесно
Z7_HQ8A1O82K8IP50AEIGB1ER2CH3

Актуално

Над 100 000 са връчените е-фишове и наказателни постановления за четири месеца през ССЕВ
Z7_HQ8A1O82K0DG80QE6UH8B626D6

Местните данъци и такси могат да се плащат онлайн през портала на МЕУ

Местните данъци и такси могат да бъдат плащани по електронен път централизирано през портала за услуги на Министерството на електронното управление (МЕУ) – www.eGov.bg. Услугата предоставя възможност за заплащане на задължения от физически и юридически лица към почти всички общини в страната без допълнителни такси и комисионни. Тя може да бъде заявена тук.

 

Гражданите и бизнесът могат да направят справка за своите задължения в реално време, като входът в Портала на електронното управление става чрез първоначална регистрация с едно от следните средства за идентификация: квалифициран електронен подпис (КЕП), мобилен КЕП, ПИК на НАП или НОИ. 

 

Услугата предлага множество предимства както за постоянно живеещи у нас, така и за българските граждани, установени в чужбина. С една транзакция може да се заплаща едно или няколко задължения, като плащането може да бъде направено с дебитни или кредитни карти, издадени в България и чужбина.

Напомняме, че от 1 март 2024 г. Националната агенция по приходите пренасочи проверките за задълженията и плащането на местните данъци и такси към портала на Министерството на електронното управление.
 

Публикувано на:

05.03.2024г.